Professionell Glasservice

På CM Autoteknik förstår vi vikten av att snabbt åtgärda skador på bilens fönster. Våra experter kan reparera stenskott och mindre skador på ett professionellt sätt, vilket förhindrar att problemet försämras och minskar risken för kostsamma reparationer i framtiden.

Få ut det mesta av din bil

Även det minsta stenskottet kan snabbt förvandlas till en allvarligare spricka om det inte hanteras i tid. En trasig vindruta är inte bara ett estetiskt problem; det utgör också en betydande risk för din säkerhet och för dina passagerares. Vindrutans integritet är avgörande för att airbags ska fungera korrekt vid en kollision.

När du litar på oss för att reparera eller byta din vindruta kan du vara säker på att arbetet utförs med högsta noggrannhet och professionalism. Vi prioriterar din säkerhet och ser till att ditt fordon återgår till sitt optimala skick, oavsett om det handlar om en enkel reparation eller en komplett vindruteservice. Hos CM Autoteknik i Järfälla tar vi din säkerhet på allvar.

Professionell Glasservice

Snabb expertreparation av skador från stenskott

Professionellt utbyte av hela vindrutan

Gratis reparation om bilen har helförsäkring

Bra att veta

Gratis service om bilen har helförsäkring

Ett litet stenskott i vindrutan kan enkelt repareras. Att ignorera det kan leda till vibrationer som orsakar en spricka, vilket kräver ett dyrt vindrutebyte. Helförsäkring täcker ofta stenskottreparationer utan kostnad (utan självrisk eller premiehöjning). Om en ny vindruta behövs debiteras endast tillämplig självrisk. Handla snabbt för att undvika onödiga utgifter.

Byte eller reparation?

Skador orsakade av stenskott kan repareras, men reparationen måste uppfylla olika lagliga krav och tekniska villkor. Om det är bakrutan eller sidorutan som är skadad måste den alltid bytas ut, medan vindrutan kan repareras med olika specialhartser. Det finns tre viktiga överväganden: den skadade ytan får inte överstiga storleken på cirka 2,5 cm i diameter, det bör vara ett minimiavstånd på 10 cm från vindrutans kant, och skadan får aldrig vara i förarens siktfält.

Bilfönster som en säkerhetsfaktor

Det är värt att veta att varje fönster i bilen är en säkerhetskomponent som bidrar till den övergripande stabiliteten hos chassit. Den installerade vindrutan är också avgörande för personlig säkerhet. Till exempel bör vindrutan vid en olycka stödja krockkudden. Om den är sprucken kan den kanske inte motstå trycket och brytas. I värsta fall kan detta resultera i att krockkudden inte fungerar korrekt och leda till allvarliga personskador.

Behöver du glasservice för bilen?

Du kan boka en glasservice för bilen genom några enkla steg. Vi kommer att erbjuda dig en service av motsvarande tillverkarstandard baserad på din bils ålder och körsträcka.

Alternativt, om du har några frågor eller vill prata med oss först, kan du ringa oss eller skicka oss ett e-postmeddelande.

Vår experttips

”Om du får ett stenskott i vindrutan, applicera snabbt en bit genomskinlig tejp över skadan för att hålla smuts och fukt borta. Sök sedan hjälp av experter för att reparera skadan.”